14.04.2008

Musical notes: Mariah Carey "E=MC² "

She's back!
Of course..Nu vorbesc despre Hurghis. Doamne ferste...As fi facut un post special cu necrologul ei si cu detaliile despre party... sorry... parastas. Se simte dragostea ce ne uneste....? Nu. Atunci e perfect.
Ma refer la Mariah Carey. Diva cu 52 de valize. Diva care a cerut in Tokyo sa aibe 2 camere alaturate: una pentru ea, una pentru bagaje. Nu intrebati. Cainele ei are 3 site-uri. Aaaa...Si se plimba cu avionul ei personal... Ganditi-va cand il taie ceva... Facem picaj, aterizam in parc, fugim pana la primul pom (sau coboram din el, depinde cum am parcat avionul si in ce) si rezolvam problema. Dar daca ar ajunge in desert? Ar face pe el saracutul...

Anyway acum vorbim de Mariah. Astazi, pe 15 aprilie, a aparut in S.U.A. ( mare parte din Europa: 11 aprilie) noul ei album al carui titlu, E=MC² , face trimitere catre formula lui Einstein.
NU SE POATE!!! Blonda care stie formula lui Einstein? Tzapa... Titlul este explicat astfel... Emancipation = Mariah Carey² . Inteligent.... Poate la asta se referea si Einstein.... Si asa era cam "vesel" omul...

Inca de la primele secunde din album ne putem da seama ca este albumul lui Mariah Carey. Cum? Simplu. Inca de la prima melodie "Migrate(feat. T-Pain)" Mariah sparge geamurile cu un tipat specific. Va spun sincer ca varianta live e mai tare decat cea de album. Este un viitor hit. Cel mai mult imi place beat-ul de pe fundal si faptul ca incearca sa atinga notele care cauzeaza vizite la ORL. O sa va placa.
"Touch My Body" este si primul extras de pe album care a facut furori pe intreg Globul. Versurile incita la... "veselie" (prietenii stiu cine spune asa), iar videoclipul reprezinta fantezia fiecarui geek. Totusi sa nu ne facme sperante ca se va ajunge la asa ceva. Oricum, s-ar putea sa va plictisiti deja de melodia aceasta, desi nu prea am auzit-o pe la noi.
Chiar daca pare ceva de domeniul absurdului, Mariah Carey a colaborat cu Damien Marley la melodia "Cruise Control". O si vad cum a compus melodia.... Cu niste iarba in mana, chilluindu-se impreuna cu Damien tipand la el pitigaiat " Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamiiiiiiiiiiiiien... touch my body". Weird. Melodia in sine are un sentiment general vesel. Desi sa o auzi pe Mariah cantand "No man" e un pic cam mult. Nimeni nu se astepta la combinatia asta, dar c'est la vie....
Urmeaza prima melodie lenta "I stay in love". Este ideala pentru domnisoarele care vor sa-si rasfete prietenii (afoanele sunt rugate sa se abtina). Nu prea am ce spune decat ca este una din melodiile care urmeaza linia melodica ce a consacrat-o.
"Side Effects (feat. Young Jeezy)" este melodia care are o dedicatie speciala. Este descrisa viata cu fostul ei sot, Tony Mottola, aceasta spunand ca a fost constransa intr-un "private hell".
Ati observat ca nu exista melodii de legatura. Fata asta nu foloseste asa ceva.
Considerata hit-ul albumului, "I'm That Chick" trebuia sa fie si denumirea albumului. Este vorba despre o melodie disco, perfecta pentru cluburi, party-uri sau flirturi. Mare parte este cantata aproape in soapta ( se observa un trend nou). Totusi pe ritmuri vad proteze dansand, solduri miscandu-se, si multe alte chestii...
"Love Story" este dupa cum v-ati dat seama, o balada. O chestie pentru fete... Chick thingy. Sincer ma enerveaza vocea care tot repeta "and you want it, want it , want it..."... Altceva nu putea pune? Sincer... Macar in melodia asta incearca sa atinga niste note inalte pentru mai mult de 2 secunde.
Daca ati adormit, "I'll Be Loving U Long Time " o sa va trezeasca. ceva in genul " I'm in love, have butterflies... Buuurpp excuse me...that was a moth... hehehe". Dar nu va zbenguiti prea mult ca urmeaza o alta melodie lenta. Trista. "Last Kiss" e menita sa va taie elanul de dragoste. Se aude si vocea lui Jermaine Dupri. Dar daca esti obosit, tot adormi. Vorbeste despre iminenta unei despartiri. Insa in "Thanx 4 Nothing" aflam de ce se despart. She was cheated! Dar se observa o schimbare in atitudine. Mariah e nervoasa si multumeste cu o tenta ironica pentru durerea cauzata. Poate are dreptate, dar la ce fitze face uneori...
Dupa o betie serioasa si posibil inc ao cadere nervoasa urmeaza "O.O.C.". Nu... Nimeni nu si trage mucii inapoi. Asa incepe melodia. Cu cineva care rade ca un porc. La propriu. Seamana totusi cu cineva... Dar nu spun cine. Apoi pe parcursul melodiei aflam ce inseamna si O.O.C. - Out Of Control. De asemenea aflam ca Mariah stie si alte limbi. Nu numai cea engleza. Auzim ceva spaniola si franceza. ce-i drept nu va asteptati la nivelul avansati, nici macar la cel de incepatori.
"For the record" pare mahmureala dupa melodia precedenta. Este un fel de melodie prin care se incearca o creare de ciuda ca a parasit-o respectiva persoana ( nu vorbesc de Mottola ala). Dar e perfecta pentru cei care trec printr-un refuz sau printr-o despartire.
Cel de al doilea single de pe acest album este reprezentat de melodia dedicata tatalui decedat al artistei - "Bye Bye". Versuri care inmoaie sufletul, dar linie melodica simpla ( conform criticilor, asigurarea inca unui hit in detrimentul crearii unei capodopere). Totusi merita ascultata.
Albumul se incheie cu " I Wish You Well ". Cand o ascult, imi aduc aminte de Christina Aguilera. Stilul este asemanator. Oricum e vorba despre o singura melodie.

In final trebuie sa va anunt ca Mariah Carey l-a detronat pe Elvis Presley ca numar de single-uri Number 1, avand 18 la activ (ultimul a fost "Touch My Body"). Acum mai are nevoie de un singur number 1 ca sa-i intreaca si pe cei de la Beatles.
In album interesant, asemanator cu "The Emancipation of Mimi" unii spunand ca asemanarea e izbitoare, care scoat ein evidenta inca odata ca Mariah merita sa fie diva, chiar daca face unele faze de tzaranca cu fitze.

Overall grade: 9.50

Niciun comentariu: