12.08.2008

Olimpiada de Vara 2008 Beijing - Day 4

Asa cum probabil v-ati asteptat (si totodata v-ati si plictisit) urmeaza un scurt review al zilei #4 din cadrul Olimpiadei de la Beijing. Am tinut mortis astazi dis-de-dimineata sa vad finala pe echipe la gimnastica masculina. Maine vreau sa o vad pe cea feminina. De ce? Pentru ca vreau sa ma conving ca acei jurnalisti care au spus ca echipa Romaniei este intr-un moment de cumpana, au dreptate sau nu. Pana acum... Cam au. Din 167 de medalii acordate pana acum, Romania a luat doar 2, fiind la egalitate cu Spania si Finlanda. Va mai aduceti aminte de Sydney 2000? Cand jurnalistii scriau "Un nou moment de glorie al romanilor la Olimpiada..." etc., etc.? Sa fie acesta reversul medaliei? Nu se poate spune cu exactitate. Mai avem 130 de medalii in joc. Orice e posibil. Si dupa cate am vazut azi, avem materialul, trebuie usor finisat. E usor de comentat ceea ce fac, e usor de criticat, dar oare e usor si de executat ceea ce ei fac de ani buni?
Oricum, felicitari celor care au participat pana acum si care desi nu au castigat nicio medalie, au dat dovada de spirit de competitie in probele in care au concurat.

Revenind... Astazi s-au disputat probe la disciplinele urmatoare: Archery, Badminton, Basketball, Beach Volleyball, Boxing, Canoe/Kayak - Slalom, Diving, Equestrian, Football, Fencing, Gymnastics Artistic, Handball, Hockey, Judo, Rowing, Sailing, Shooting, Softball, Swimming, Tennis, Vlleyball, Weightlifting, Water Polo, Wrestling.

Medalii au fost acordate la probele de Canoe/Kayak - Slalom, Diving, Equestrian, Fencing, Gymnastics Artistic, Judo, Shooting, Swimming, Weightlifting, Wrestling.

La ora locala 10.00 sau 5.00 pentru noi sarmalele invelite in staniol, a avut loc finala pe echipe la gimnastica masculina. Printre ele si echipa Romaniei. Daca la un punct, paream a ne bat epentru bronz, ca in Atena - 2004, in timpul ultimelor 2 probe ne-am dus in jos pana pe locul 7. Conform unor specialisti ( cei care comentau pentru ca aveau habar despre ce vorbesc...cred), am fost depunctati pentru tinuta mai mult si nu pentru executie. Ati inteles tot nu? Mai simplu: putem si stim, numa' ca tre sa ne slefuim cum aratam ca stim. Daca te uitai la chinezi, spuneai ca sunt taitei fierti. Se ondulau in toate felurile, sareau ca din oala cu sarmale, rusii erau gata sa omoare publicul la cat de seriosi erau, germanii erau in stilul lor... Spre deosebire de croissanturile frantuzesti, carora le cadea untul cand vedeau scorurile. Echipa Americii a avut o evolutie interesanta. Au fost pe punctul de a lua aurul, doar ca tipic american, erau cat pe ce sa piarda si bronzul. Of course ca erau foarte mandrii dupa ce ieseau, mai ales roscatul ala (sa ma scuze daca era blond dar televizorul face fitze) care urla intr-una si cand era singur "GO JOE!" "GO JOE!" . Da. Consumul excesiv de Big Mac si MTV dauneaza grav sanatatii. Sau a mancat un preparat special chinezesc din carne de caine...Hmmm...O fi fost carne de sharpei sau de chiuauaua?
Inapoi la subiect. Nu mai are sens sa aratam cu degetul de ce nu a mers. Acum e mai bine sa se pregateasca fiecare pentru probele individuale ce se vor desfasura zilele acestea. Sa speram ca lasa in spate pentru cateva momente acest esec si se vor revansa.

Am avut placerea sa ma uit si la meciul de handbal Germania -Islanda. Blond vs. Blond+Brunet. Una din faze a fost un fault format din 1 buc. cot nemtesc ( de preferat usor bagat in coaste inainte ) + 1 buc. gat islandez ( lasat sa se dezghete in prealabil ). Rezultatul va dati seama care a fost.

Romania a participat la probele urmatoare obtinand rezultatele de mai jos:
  • Fencing - Men's Individual Sabre - Mihai Covaliu si Rares Dumitrescu au trecut de primele runde, Rares Dumitrescu fiind invins de francezul Julien Pillet cu scorul de 15-13 in 1/16, iar Mihai Covaliu a reusit clasarea pe locul 3 in finala, castigand astfel cea de-a doua medalie a Romaniei, prima de bronz;
  • Gymnastics Artistic - Men's Team Final - Locul 7 (274.175) la o diferenta de 1.075 puncte de locul 3 - S.U.A.;
  • Swimming - Women's 200m Freestyle Semifinal 2 - Camelia Alina Potec a ocupat locul 2, calificandu-se in finala;
  • Swimming - Men's 200m Butterfly Semifinal 2 - Gherghel Stefan Ioan a ocupat locul 8;
  • Swimming - Men's 100m Freestyle - Heat 4 - Trandafir Norbert a ocupat locul 7;
  • Swimming - Men's 200m Breaststroke - Heat 2 - Prdea Valentin a ocupat ultimul loc datorita DNS (Did Not Start);
  • Tennis - Men's Singles Second Round - Victor Hanescu nu s-a calificat mai departe, fiind invins de francezul Monfils Gael;
  • Weightlifting - Men's 69kg - Martin Razvan a ocupat locul 19, iar Rosu Alexandru nu a terminat concursul (DNF);
  • Wrestling - Men's Greco-Roman 60 kg Qualification - Diaconu Eusebiu Iancu a trecut de egipteanul Elgharably Ashraf, fiind insa invins in 1/8 de finala de reprezentantul Azerbaijanului, Rahimov Vitaly; la Men's GR 60 kg Repechage Round 1 a fost invins de reprezentantul local, Sheng Jiang (va imaginati cum arata cartea de telefoane la chinezi si cat de "usor" ii gasesti );
  • Wrestling - Men's GR 55 kg 1/8 Final - Munteanu Virgil a fost invins de americanul Mango Spenser;

Pentru mai multe informatii accesati site-ul oficial al Olimpiadei de Vara 2008 de la Beijing.

P.S. Lasati un comment cu parerea voastra despre posturile legate de Olimpiada. Ar trebui sa mai continue seria sau mai bine sa se puna capat pe loc? Astept opiniile voastre. Click pe filosofari si acolo lasati commentul.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buei sincer eu zic k e super ceea ce faci..adik e chiar misto sa stai sa citesti despre ceea ce fac romanii nostrii acolo.Cu nota de umor adaugata a iesit super fain ceea ce ai scris. Eu zic sa continui.Kisses.
Down the street ;).