15.08.2008

Olimpiada de Vara 2008 Beijing - Day 7

Seria controverselor continua astazi. La ce anume v-ati astepta? Un scandal de doping (sa ma scuze cunoscatorii de limba engleza dar pentru mine si romana este grele)? Declaratii inedite? Minciuni descoperite? Miselii ale oficialilor? Ei bine... O parte din astea. Doar nu le vreti pe toate o data. Mai sunt inca destule zile pana la final. Doar ca aceasta olimpiada are imaginea cam patata si pare a fi doar inceputul.
Continuand ieri scandalul gimnastelor chineze, se pare ca desi exista dovezi irefutabile care prezinta situatia adevarata si anumea cea ca varsta celor acuzate este sub cea minima, IOC (International Olympic Comitee - aia care cica sunt dedicati sporturilor si care fac abstractie de politica si tentative de coruptie... Bullshit) inca nu s-a apucat sa investigheze aceste acuzatii.
Va prezint un mic citat preluat din articolul gasit pe Yahoo! : "While the IOC undoubtedly is petrified of humiliating the host country in such a scandal, doing nothing merely humiliates the IOC and continues the belief that the organization is about money, not fair play. [...] The entire competition has lost credibility. Outside of China the focus has been on the birth dates, not the brilliance of the Chinese athletes.
The IOC and FIG can’t continue to bury their heads and hope it will blow away."


Ei au spus-o, nu eu. Oare se va intampla ceva sau asta e inca un semn ca in lumea asta daca nu esti prost sau daca nu ai bani (sau ambele cazuri), inseamna ca nu contezi? Asa de materialista, fudula si retarda e societatea in zilele noastre? Dooooooha.... Of course. Banul vorbeste. Degeaba inveti, degeaba te chinui. inveti pentru tine. Degeaba se spune ca ala o sa primeasca ce merita. Rahat. Aia cu bani o sa reuseasca in viata. Marea majoritate nu stiu sa se lege la sireturi, dar au bani de la parinti si intra unde vor, pentru ca au relatiile necesare.

Oricum, nu depinde de mine viata lor. Chiar daca in final cu totii suferim din cauza lor. Asta e. Opune-te si vei fi singur. Nimeni nu-ti va sta alaturi. Pupincurismul e un curent social/cultural in voga.

Inapoi la controverse. In meciul de tenis disputat astazi intre James Blake si Fernando Gonzales, peirdut de Blake, americanul l-a acuzat pe chilian de lipsa de fair-play. Hmmm...Va ganditi ca vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri? Cititi tot mai intai. Se pare ca intr-unul din seturi, Blake ar fi trimis mingea de tenis in asa fel incat inainte sa atinga racheta lui Gonzales, aceasta a atins terenul in partea jucatorului anterior mentionat. Inregistrarile video au prins aceste secvente. Cu toate acestea, Gonzales s-a facut ca ploua, iar Blake a contestat degeaba arbitrului, care s-a facut si el ca ploua. Ce vreme la Beijing.... Ploaie nu gluma...
Astfel Olimpiada mai capata un "simpatizant" al ei. Buei, intelegeam daca nu era prins pe pelicula, dar nici macar asa nu a vrut sa recunoasca?

Te mai intrebi de ce nu castigam medalii... Acum incep sa cred ca avem raspunsul.

Astazi s-au disputat probe la urmatoarele discipline: Archery, Athletics, Baseball, Badminton, Basketball, Beach Volleyball, Boxing, Canoe /Kayak - Slalom, Cycling -Track, Diving, Equestrian, Football, Fencing, Gymnastics Artistic, Handball, Hockey, Judo, Rowing, Sailing, Shooting, Softball, Swimming, Tennis, Table Tennis, Volleyball, Weightlifting, Water Polo si Wrestling.
Medalii au fost acordate la Archery ( 1 ), Athletics ( 2 ), Badminton ( 1 ), Canoe /Kayak - Slalom ( 2 ), Cycling - Track ( 1 ), Fencing ( 1 ), Gymnastics Artistic ( 1 ), Judo ( 2 ), Shooting ( 1 ), Swimming ( 4 ), Weightlifting ( 2 ).
Trebuie mentionat ca astazi a fost ultima zi pentru probele de Archery, Canoe /Kayak - Slalom si Judo.

In aceasta zi, echipa Romaniei a inregistrat urmatoarele performante:
  • Athletics -Women's 800m Round 1 - Heat 5 - locul 6 ocupat de Neacsu Mihaela;
  • Athletics - Women's 3000m Steeplechase Rnd 1-Heat 1 - Casandra Cristina ocupa locul al 4-lea;
  • Athletics - Women's 3000m Steeplechase Rnd 1-Heat 2 - Bobocel Ancuta a terminat a 6-a;
  • Athletics - Women's Discus Throw Qual. Rnd - Group B - Grasu Nicoleta a luat primul loc ( baieti tineti minte: nu va puneti cu unele femei ca s-ar putea sa fie bune aruncatoarea de farfurii )
  • Athletics - Women's Triple Jump Qual. Rnd - Group B - Gavrila Adelina a ocupat locul 8, fiind prima de sub linie;
  • Boxing - Men's Light (60kg) Round of 16 - Popescu Georgian l-a invins pe mexicanul Vargas Francisco Javier cu scorul de 14:4;
  • Gymnastics Artistic - Women's Individual All-Around Final - romancele Steliana Nistor si Sandra Izbasa s-au clasat pe locurile 5, respectiv 8;
  • Handball - Romania a batut Angola cu scorul de 28-23;
  • Shooting - Men's Skeet Qualification - Day 1 - Toman Iulian a reusit doar un loc 36 in calificari;
  • Shooting - Men's 25m Rapid Fire Pistol Qual-Stg. 1 - locul 9 este ocupat de Raicea Iulian, la o distanta de 4 puncte fata de primul loc;
  • Swimming - Men's 4 x 100m Medley Relay - Heat 1 - Echipa Romaniei s-a clasat pe locul 5;
  • Swimming - Men's 200m Backstroke Final - Florea Razvan Ionut s-a clasat pe locul 7;
  • Table Tennis - Women's Team Bronze Play-off Round 1 - Romania a fost invsa de S.U.A. cu scorul de 3-1;
Pentru mai multe informatii accesati site-ul oficial al Olimpiadei de Vara 2008 Beijing.


Nota: Imi cer scuze daca am greseli in text, oricare ar fi ele, daca am omis pe cineva sau daca am mai mancat vreo litera - doua. Nu sunt in apele mele si cred ca se observa si in text.

Niciun comentariu: