16.08.2008

Olimpiada de Vara 2008 Beijing - Day 8

ATI CITIT MAI JOS DESPRE NEED FOR SPEED?

Sigur? Foarte foarte foarte foarte foarte sigur? Sigur sigur? Ok... Va cred...(not). Revenim la cel mai la moda eveniment din zilele astea - Beijing 2008 Olympics.

Va mai aduceti aminte de suedezul de acum cateva zile (2 cred)...? Ei bine, IOC (marmotele cu ciocolata olimpica) s-au trezit din atipeala si s-au gandit sa faca ceva. EI bine astia cam seamana cu ai nostri, pentru ca in loc sa se ocupe de problema gimnastelor chineze, i-au retras medalia de bronz lui Abrahamian, invocand o lipsa de fair-play si lipsa de respect fata de competitorii sai. Tot ei au declarat ca aceasta situatie putea fi rezolvat altfel si nu asa. Suna a romani nu? Adica refuza din start sa faca ceva si cand sunt facuti de cacat se trezesc si se simt ofensati. Multi viteji se arata dupa razboi. Cam asa si acum. Incep sa ma lamuresc si Olimpiada asta. Oare mai merita sa te implici intr-un sport, sa fi atlet de performanta? Daca tii la joc si la fair-play apuca-te de tricotat pulovere. Ai mai multe sanse de fair-play la Campionatul Mondial de Tricotat sau Olimpiada Protezelor.
Insa se pare ca aceasta nu este prima medalie retrasa de la JO 2008. E a treia. Kim Jong Su din Coreea de Sud a fost deposedat de medaliile de argint si aur de la probele de tir dupa ce rezultatele la un test anti-doping au iesit pozitive. C'mon... Aia la tir cu ce naiba se drogheaza...Cu praf de morcov si Diazepam? Sau drogase gloantele cu Ecstasy sa fie mai high? Weird huh?
Au fost descalificati si ciclista de origine spaniola Maria Isabel Moreno si gimnastul din Vietnam Thi Ngan Thuong Do inca dinainte ca JO sa inceapa. Oricum editia de anul acesta e cam dubioasa nu vi se pare? Cea de la Atena parca a fost altfel. poate e opinia mea. Poate nu. Cine stie?

Azi lumea a fost ocupata cu probele de Athletics, Baseball, Badminton, Basketball, Beach Volleyball, Boxing, Cycling -Track, Diving, Equestrian, Football, Fencing, Trampoline, Handball, Hockey, Rowing, Sailing, Softball, Shooting, Swimming, Tennis, Table Tennis, Volleyball, Weightlifting, Water Polo, Wrestling.

Cei care au putut si au avut cu ce au colectat medalii de la probele de Athletics ( 4 ), Badminton ( 2 ), Cycling -Track ( 3 ), Fencing ( 1 ), Rowing ( 7 ), Shooting ( 2 ), Swimming ( 4 ), Tennis ( 1 ), Weightlifting ( 1 ), Wrestling ( 2 ).

Rezultatele echipei Romaniei sunt urmatoarele:
  • Athletics - Women's Shot Put Qual. Round - Heltne Anca Margaretaa scos al 12-lea cel mai bun rezultat, nefiind calificata pentru urmatoarea runda;.
  • Rowing - Women's Pair Final A - felicitari echipajului Andrunache Georgeta / Susanu Viorica pentru locul 1 obtinut in finala (tot ele detin si recordul mondial la aceasta proba, record stabilit in 2002 in Spania la Seville);
  • Shooting - Men's 25m Rapid Fire Pistol - Raicea Iulian iese pe locul 9 atat la calificari cat si in finala;
  • Shooting - Men's Skeet Qualification - Toman Ioan iese pe locul 35 in finala;
  • Swimming - Women's 800m Freestyle Final - Camelia Alina Potec iese pe locul 4, avand timpul de 8.23.11, la doar 0.07 secunde de locul 3;
  • Wrestling - Women's FR 48 kg 1/8 Final /Bout No.3 /Mat A - Estera Dobre este invinsa de Ingrid Medrano din El Salvador;
  • Wrestling - Women's FR 55 kg - Pavala Ana trece de 1/8 ( la repechage ), ratand la limita podiumul - locul 4.

Mai multe informatii puteti gasi pe siteul oficial al Olimpiadei de Vara 2008 Beijing.

Niciun comentariu: