12.12.2007

Don't know much about your life, don't know much about your world...



Saptamana aceasta m-am gandit sa schimb un pic genurile muzicale si sa va fac un scurt review al unui album pop. Cum ceva nou si interesant nu prea gaseam pe internet, am vru sa ma las pagubas. Dar iata ca MTV-ul isi arata scopul. Intrat pe locul 98 era sambata trecuta in Romanian Top Charts, noul videoclip al lui Celine Dion "Taking chances". Sa fi fost stilul melodiei, Celine cea care m-a atras? Nu. A fost videoclipul care poate fi chiar considerat a fi un clip de promovare Maybach. Totusi este bine realizat si destul de captivant, mergand pe acelasi ritm cu melodia. Oricum sunt aici sa va vorbesc despre album.

Albumul "Taking chances" a aparut pe data de 12 noiembrie (alte zone: 13 noiembrie) si stilul general tinde spre pop-rock. Bineinteles printre compozitori se numara vedete precum Ne-Yo sau Ben Moody, dar sper ca albumul nu se vinde din aceasta cauza. Melodia de inceput, care a dat si titlul albumului, o balada mai rock, mai saltareata la mijloc este destul de bine inchegata si te face sa crezi ca intreg albumul e asa. Din pacate sunt si melodii care sunt de umplutura precum "That's just a woman in me", "Skies of L.A.". Multe prezinta o circularitate mai mult sau mai putin binevenita, nuantand o stare stereotipa in album. Totusi cover-ul "Alone" mi se pare alaturi de "Taking chances" si "The reason I go on" ca fiind foarte bune. De la stare de veselie la tristete, vocea lui Celine uneori chinuita de notele inalte (cred ca era mai usor cand canta de pe Titanic), iti acapareaza imaginatia inducandu-ti o stare de visare. Pentru cocalari acest lucru nu e valabil nefiind niciun featuring cu Gutza coada de maimutza sau oricare alt reject al societatii.

De la ritmuri orientale "Eyes on Me" pana la solouri de piano "I Got Nothing Left", albumul se doreste a fi o diversitate de genuri reunite sub aceeasi coperta. Acest lucru reuseste in mare masura.

Turneul de promovare va incepe prin februarie 2008 si va porni din Africa de Sud. Pentru cei care sunt inamorati, pentru cei cu gusturi mai clasice, pentru cei care pur si simplu o iubesc pe Celine Dion, singurul lucru pe care il pot spune e "Auditie placuta". Poate nu este albumul de hituri al lui Beyonce, poate nu e atat de radical precum albumul lui Marylin Manson ( nu si ultimul care pare o orientare travestita spre pop rock), dar este indeajuns d ebun pentru o auditie. Eu am ascultat toate melodiile o saptamana intreaga, in drum spre scoala, acasa. Poate ca nu le voi asculta zilnic, dar nici nu voi sterge albumul din computer. De ce ? Pentru ca eu cred ca merita albumul.



P.S. In momentul redactarii review-ului nu m-am simtit chiar Ok, so .... Sorry daca nu prea are stilul specific.

Niciun comentariu: