10.08.2008

Olimpiada de Vara 2008 Beijing - Day 1

Yes ladies and gentlemen... Voi prezenta cate ceva din Olimpiada de Vara ce se desfasoare zilele acestea la Beijing. As putea sa va povestesc cat de frumoasa sau grandioasa a fost ceremonia de deschidere, dar cei mai multi cred ca au vazut-o la stiri, in direct la TVR sau in reluare, tot la TVR.

Probele disputate astazi au fost din: Archery, Badminton, Basketball, Beach Volleyball, Box, Cycling - Road, Equestrian, Footbal, Fencing, Gymnastics Artistic, Handball, Judo, Rowing, Sailing, Shooting, Swimming, Volleyball si Weightlifting.

O zi incarcata. Am apucat sa urmaresc doar proba de Gymnastics Artistic - Subdivision 3, subdivizie in care a fost si echipa masculina a Romaniei. Cu un rezultat de 359.350 puncte, ne-am calificat pe locul 8 in subdivizia noastra, fiind aproape de esec. Insa nu se poate spune ca "ai nostri" au fost varza. Daca la cal cu manere au avut multe greseli, la restul exercitiilor, romanii au demonstrat ca au potential. O fi acomodarea cu asezarile, dar sa speram ca efortul lor sa aduca macar o medalie.
Daca la grupe/subdiviziuni asta e situatia, la individual romanii s-au calificat in felul urmator:

Men's All-Around Finalists: Flavius Koczi
Men's Floor Finalists: Marian Dragulescu
Men's Vault Finalists: Marian Dragulescu, Flavius Koczi
Men's Parallel Bar Finalists: -
Men's Horizontal Bar Finalists: -
Men's Rings Qualification Finalists: Robert Stanescu
Men's Pommel Horse Qualification Finalists: -

Medalia de aur a Romaniei a fost obtinuta de Dumitru Alina Alexandra la judo, categoria 48 kg.

Probele la care s-au acordat medalii au fost Cycling - Road ( 1 ), Fencing ( 1 ), Judo( 2 ), Shooting ( 2 ) si Weightlifting ( 1 ).

Pentru mai multe informatii accesati site-ul oficial al Olimpiadei de Vara 2008 desfasurat la Beijing.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Apreciez interesul tau pentru sport,in special pentru cel romanesc:*

Anonim spunea...

Ai dreptate knd spui k ceremonia a fost grandioasa.A fost superbă!!!Totul a fost perfect incepand cu lumini,sunet,coregrafie si terminand cu micile detalii ale costumelor.Recunosc k n-am urmarit nici un concurs,desi mi-ar fi placut,dar poate zilele urmatoare.km atat.pe curand.