23.08.2008

Olimpiada de Vara 2008 Beijing - Day 15

Yeap. Penultima zi. Deja a trecut. Unele lucruri incep, altele se termina. Nimic nu e pentru totdeauna...indiferent de ce am vrea sa credem. Totusi trebuie sa ne ridicam si sa ne uitam in fata. Poate ca asa e mai bine, chiar daca pe moment totul e nasol.
Am avut astazi ca un fel de desert doua mici informatii de prima pagina. Una dintre ele are in prim-plan echipa de inot-sincron a Japoniei. Dupa terminarea exercitiului, una dintre atlete, Hiromi Kobayashi, in varsta de 23 de ani, a lesinat. Acest lucru a alarmat medicii si voluntarii care au reusit sa o aduca la mal si sa o stabilizeze. Din fericire, nu a fost necesara o internare. Antrenorul echipei a declarat ca toate acestea s-au datorat stresului si faptului ca desi este foarte buna, atleta este si emotionala, avand emotii inainte de proba.
Totul e bine cand se termina cu bine.
Cel de-al doilea incident a fost ceva mai violent. La proba de Taekwondo, mai exact cea pentru medalia de bronz, cubanezul Angel Matos a fost descalificat in urma stationarii intins pe podea mai mult de un minut. Trebuie mentionat ca daca esti lovit in timpul meciului si esti doborat, ai voi maxim un minut sa stai intins si daca conditia e grava, echipele de medici sa intervina. Totusi acesta a incalcat regula. Cum a reactionat cubanezul? Simplu. L-a lovit pe unul din arbitrii, fiind nevoie de forta pentru imobilizarea atlteului nervos. In urma scandalului, antrenorul agresorului nu si-a cerut scuze, motivand ca jocul fusese cumparat. Replica de la IOC a fost propmta si serioasa : interzicerea pe viata a participarii atat a atletului cat si a anternorului.
Revenind la cele vesnice:

Astazi la toate probele disputate s-au dat medalii: Athletics ( 7 ), Baseball ( 1 ), Basketball ( 1 ), Boxing ( 5 ), Canoe / Kayak - Flatwater ( 6 ), Cycling - Mountain Bike ( 2 ), Diving ( 1 ), Football ( 1 ), Gymnastics Rhytmic ( 2 ), Handball ( 1 ), Hockey ( 1 ), Synchronized Swimming ( 1 ), Taekwondo ( 2 ), Table Tennis ( 1 ), Volleyball ( 1 ).

Ultima zi pentru sportivii care au luat parte la probele Baseball, Canoe / Kayak - Flatwater, Cycling - Mountain Bike, Diving, Football, Synchronized Swimming, Taekwondo, Table Tennis.
Trebuie mentionat faptul ca pentru ultima zi, niciun roman nu este calificat sau nu ia parte la vreo proba.

Romania a fost si ea pe acolo:

  • Canoe / Kayak - Flatwater - Canoe Double (C2) 500m Men Final - echipajul Chirila Iosif/Cuculici Andrei a fost cu 2.170 secunde mai inceti decat locul 1 , ocupand pe final a 6-a pozitie in clasamentul final;
  • Canoe / Kayak - Flatwater - Canoe Single (C1) 500m Men Final - Mironcic Florin Georgian a ocupat pozitia a 7-a la sfarsitul probei;
  • Handball - Women's Placement 7-8 - Match 39 - echipa de handbal a Romaniei a invins echipa Suediei, ocupand locul 7 in ierarhia olimpica la aceasta proba.
Pentur mai mult einformatii accesati site-ul oficial al Olimpiadei de Vara 2008 Beijing.

Un comentariu:

Anonim spunea...

O sa ramana amintiri frumoase ,macar si sperante pt ca totusi ele nu mor,exista acolo chiar daca dor si nu e nimic sigur.Olimpiada asta a fost una interesanta din punct al controverselor iscate.Accidente si nervi au fost la toate Olimpiadele si nu e o mare surpriza.Acum asteptam sa urmarim grandiosul final si stingerea Flacarii Olimpice si poate alte raspunsuri la alte intrebari si sperante....