10.08.2008

Olimpiada de Vara 2008 Beijing - Day 2

Daca in prima zi, lucrurile erau un pic cam ciudate, in mare parte datorita diferentelor de fus orar si de acomodare cu noile locatii, astazi Olimpiada a trecut la un ritm ceva mai alert. Nici nu stiai la ce anume sa te uiti, nu stiai ce disciplina va fi prezentata de TVR sau de Eurosport. Bineinteles ca TVR a decis sa arate meciul de fotbal, nu stiu care, pentru ca pasiunea mea de fotbal intrece doar pasiunea mea de belit ochii la telenovele care valoric e egala cu 0. Dar revenind, am avut ocazia sa vad proba de ciclism feminin desfasurat pe langa Marele Zid Chinezesc. Dar la cat ploua, numa' pe ala nu-l vedeai.iar ciclistele participante nu au putut sa se desprinda din pluton din aceasta cauza. Tot din cauza ploii, multe probe au fost amanate si reprogramate pentru a doua zi. revenind la cicliste, au fost cateva cazaturi, "savurate" multumita slow-motionului. Observati trecerea subita de la o disciplina la alta.

Ca tot vorbeam de discipline, astazi au fost probe la: Archery, Badminton, Basketball, Beach Volleyball, Boxing, Cycling - Road, Diving, Equestrian, Football, Fencing, Gymnastics Artistic, Handball, Hockey, Judo, Rowing, Sailing, Shooting, Swimming, Tennis, Volleyball, Weightlifting si Water Polo. Multe huh?

Medalii s-au oferit la probele: Archery, Cycling - Road, Diving, Fencing, Judo, Shooting, Swimming si Weightlifting.

Pot sa va spun din start ca ori nu am participat la probele astea, ori am fost dar sigur nu am luat nicio medalie.
La probele fara medalie situatia sta asa:
  • Boxing - Men's Light Welter (64kg) - in preliminari romanul Gheorghe Ionut l-a invins pe Gonzalez Ortiz Jonathan din Puerto Rico, urmand a-l avea ca adversar pe iranianul Sepahvandi Morteza.
  • Gymnastics Artistic - Women's Qualification Results - Romania trece mai departe la echipa, fiind clasata pe locul 4 cu 238.425 puncte; desi multi s-ar bucura ca am trecut mai departe, in presa internationala exista un val de dezamagire si uimire privind performantele Romaniei. Datorita plecarii de la carma nationalei a lui Octavian Belu ( nu stiu daca asa se scrie, dar decat sa il botez dupa un cimitir, mai bine scriu asa) si retragerea mai multor gimnaste de valoare, echipa de gimnastica a Romaniei intampina vremuri grele, situatia nemaifiind intalnita din 1981. La individual, conform listelor (n.red. la data redactarii postului, listele finale dupa runda a 4-a de calificari nu erau inca afisate), romancele Nistor Steliana (locul 8), Izbasa Sandra (locul 13) si Tamirjan Anamaria (locul 16) au trecut mai departe la toate aparatele.
  • Swimming - Men's 100m Backstroke - in runda a 6-a de calificari, romanul Florea Razvan Ionut a iesit pe locul 7 in grupa lui, aceasta pozitie nefiind una care sa permita accederea in finala
  • Swimming - Women's 400m Freestyle - in runda a 4-a de calificari, locul 1 a fost ocupat de romanca Potec Camelia Alina, aceeasta intrand conform datelor in finala de luni, pe culoarul 1.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul oficial al Olimpiadei de Vara 2008 de la Beijing.

Un comentariu:

Anonim spunea...

N-am ce comenta!se vede k ai un interes sporit pt sport.kt despre participanti romani sper sa aduk kt mai multe medalii!multa bafta in strangerea d informatii pt urmatorul post.pe curand