25.05.2008

Eurovision 2008 Song Contest: my point of view


Again am avut parte de faimosul concurs de slagare intitulat "Eurovision" ajuns la a 53-a editie anul acesta. Orasul-gazda a fost Belgrad, capitala Serbiei. Printre modificarile aduse formatului concursului, cele mai notabile sunt cele 2 semifinale, prezenta a 43 de tari la concurs si micsorarea timpului disponibil de votare.
Primele impresii au fost bune. Initial scena stiam ca trebuie sa arate diferit, fiind in plan una fara "coarne", cu forme mai fluide. Totusi a sesizat careva ca scena arata ca un drac? Gazdele show-ului nu au fost plictisitori ca in alti ani & intreg spectacolul chiar a dat impresia de calitate.
Anyway, a inceput defilarea in forta a participantilor, in frunte fiind chiar Romania. S-au luat scurte pauze din 6 in 6 melodii, fiind un numar de 5 prezentatori amplasati in Camera Verde, in fata Primariei si pe scena. Filmuletele de introducere au fost inspirate si pentru prima oara nu s-au mai aratat imagini cu tara gazda, imagini care deja erau enervante la un punct. Formatul de vedere trimisa unui prieten a fost chiar dragut. Totusi d ementionat un lucru. Romanii au avut 3 fotomodele/fotomdali. Ce intelegem? Suntem frumosi sau suntem asa superficiali ca asta a fost singura optiune viabila?

Trecand peste, votul a fost deschis de un mare (propriu si figurat) baschetbalist sarb al carui nume nu l-am retinut. Acesta a aruncat o minge de baschet in public, mai exact la jumatatea salii gigantice. Imaginati-va daca arunca mai jos si intra in primele randuri ca o racheta balistica... Dar nu a fost sa fie. Poate anul viitor.
In timpul votului atmosfera a fost intretinuta de Goran Bregovici. C'mon. Iar asta? Deja m-am plictisit de el. Dupa 15 minute... The results. Aici s-a aratat ceea ce se stia deja. Favoritismul intre tari inca este in floare. Inca de la jumatatea rezultatelor, Rusia era in avantaj. La final top 3 asa arata:

1. Rusia - 272 puncte

2. Ucraina - 230 puncte

3. Grecia 218 puncte

Romania? Vreti sa stiti? Eu am calculat locul 20. Antena3 spune locul 18. O fi locul 18. 45 puncte. Noroc cu Moldova si Spania ca ne-au acordat cate 12 puncte fiecare. San Marino ne-au mai dat parca 6 puncte, in rest firmituri. Mai jos gasiti commenturile mele despre fiecare melodie. Am stat si m-am uitat la tot Eurovisionul, neputand ajunge la computer sa vorbesc cu voi (dedicatie pentru cineva care se va simti: amu fac aluzie Einstein).

1. Romania - in general e bine, dar in anumite faze Nico a dat-o in bara rau;
2. Marea Britanie - covorul de culori e interesant, melodia specifica lor;
3. Albania - asa de buni ca am si uitat sa-i notez;
4. Germania - mizeaza pe cartea popularitatii, dar nu cred ca o sa le iasa;
5. Armenia - melodie super, tipa si mai si...sanse reale;
6. Bosnia & Hertegovina - mirese, dude cu mere, tamp - hai sincer!
7. Israel - neeeahhh;
8. Finlanda - Lordi Reloaded? Fat chance.
9. Croatia - babalacii is tari. Face moshul pe DJ-ul la gramopfon!
10. Polonia - look-ul & vocea ok, dar melodia e prea tipica Eurovision;
11. Islanda - ritmul techno al melodiei e bestial, au voce;
12. Turcia - OMG! nu e in stil Sertab! Rock turcesc? Nu cred;
13. Portugalia - totul in stil sobru...dragut;
14. Letonia - Arrrrggh! Your booty shivers me timbers, arrgh! Yeah right!
15. Suedia - Tipa alb-nergu, restul color...stai... e blonda...typical song and look;
16. Danemarca - tipul are voce (seamana cu Lau ;) ) si melodia e faina;
17. Georgia - Georgian Matrix, dar cred ca tipa chiar e oarba;
18. Ucraina - Tipa e...eee! Am vazut videoclipul si-mi place mai mult!
19. Franta - Heyy...Reclama Orange. Le-au lasat pe tipe nerase...Tare.
20. Aizerbaidjan - The angel dude is creepy.. The other one...funny!
21. Grecia - tipa de la Teo! Are sanse!
22. Spania - JUR CA SUNA CA DADDY YANKEE! look-ul e cam weird...
23. Serbia - melodia calma, neconvingatoare;
24. Rusia - are ceva sanse, dar nu prea-mi place sincer;
25. Norvegia - wow! s-a reinventat industria muzicala norvegiana? suuper tare!
Eu va las. Astept comentariile voastre si nu pe Messenger. Muhaha! Ma duc sa ma pregatesc pentru GP de Monaco. Si sa vad daca merge site-ul de lansare al modelului francez Renault Laguna Coupe...AAAAA si sa vad ce se mai intampla pe stream-ul live de la Nurburgring unde se desfasoara cursa de 24 de ore. Printre participanti sunt Lexus si Volkswagen, firma nipona avand in competitie un model nelansat(!) acesta alergand mascat pentru teste. E ceva!

Un comentariu:

Anonim spunea...

daaa..eurovision 2008!n-am ce zice!pe mine m-a dezgustat partea cu favoritismele intre tari!!!da' rau de tot!nu zic k tara noastra a fost bestiala dar unele au lasat de dorit si au avut punctaj bun.cat despre castigatoare,Rusia...poate kstigam si noi dak il aduceam pe Hagi sa fak ceva figuratii cu mingea!pe data viitoare!