04.06.2008

Something for me...

In ultima vreme mi s-a spus ca nu prea ma gandesc la mine in termeni pozitivi si ca eu nu cer nimic. Am si eu mici nevoi: un telefon mobil, un laptop, un apartament prin Monte Carlo, un Ferrari, un cont urias intr-o banca in Elvetia, etc. . Dar pe moment m-as multumi cu un laptop. De ce? Simplu. Pentru ca am observat ca am mare nevoie de el. Dupa cum anumite persoane stiu, (par example Teqy), PC-ul meu este posedat. Orice i-ai face, ceva mai rau i se intampla. Configuratia diavolului! (multumesc, multumesc, vreti sa va mai fac configuratii???? >:) )

Nici macar Dreamweaver-ul nu-l mai pot rula ca sa verific site-urile pentru compatibilitate cu browser-ele. Sa nu mai vorbim de Photoshop, Flash sau Fireworks. Daca ajung la Facultatea de Arta din Cluj Napoca, la web-design (vezi Ank? ink sper... ) softurile astea mi-ar cam trebui. Nu mai vorbesc de Coldfusion sau restul. Anyway... Laptop-urile din ziua de azi au placi grafice performante (cel putin mai performante fata de ce am eu ), o memorie considerabila (fata de 256 mega ai mei care sunt in proportie de 80% ocupatie - thank you AWC) si cel mai important, sunt portabile. Cum ar fi fost daca toti am fi carat dupa noi PC-urile? Unitatea ca unitatea, dar monitorul mai ales daca nu aveai LCD, ci monitor cu tub catodic? Rupere de spate.

De asemenea dupa cum multi ati sesizat, seara trebuie sa ies datorita faptului ca exista un singur computer... Eeeh, daca nu am laptop. C'est la vie. Asa as fi putut sta si noaptea sub patura pe mess dandu-va buzzuri (excuse me... my evil part wantz to say hi to y'all).

Oricum, un laptop in ziua de astazi este unul din gadgeturile devenite din lux necesitate. Imediat intru la facultate (daca trec Bac-ul). Cum o sa pot lucra la cursuri? Deja profii cer lucrul pe softuri si teme pe stick-uri USB. La Brasov au pana si unele cursuri pe net si chiar lucrari care pot fi date intr-un anumit interval de timp. Stiu de la fratele meu ce inseamna sa nu ai laptop. Are mia de soft-uri care nu pot fi instalate pe computer din cauza performantelor. Asta si sunt multi profi care considera un avantaj prezenta unui laptop pe la cursuri. Dar cum traim in Romania, achizitia unui laptop nu este chiar floare la ureche. Motivul principal? Banii. Poate costa un laptop si 1000 Ron. Daca tii cont de faptul ca asta inseamna dublul unui salariu minim pe economie si ca in ziua de azi creditele au multe fete nevazute... Esti rapid descurajat. Daca ai bani, atunci nu e problema. Dar daca esti student? Nu avem beneficiile de peste hotare. Majoritatea angajatorilor cer experienta, dar nici unul nu ti-ar oferi sansa sa o capeti.

Nu stiu cati ati inteles scopul acestui post, dar ideea asta am avut-o de ceva timp. Mi-a infiltrat-o in cap Julien care pleaca in Olanda la studii (il ucid dak se intoarce in tara).

Daca vreti sa aflati despre cele mai noi notebook-uri, intrati pe http://www.go4it.ro/. De asemenea pentru bloggerii pasionati, puteti intra in competitia "go4it.ro-istilor" , in care puteti castiga un laptop. Si asa aveti mai multe sanse ca mine...:))

Have fun!

P.S. Next post will be in aprox. 2 days time.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Da' cu ochii noştri ce ai mane? Zău că e greu de citit textul pe fundalul ăsta..