14.08.2008

Olimpiada de Vara 2008 Beijing - Day 6

Olimpiada asta parca nu se mai termina. Dar de aceea cred ca au vrut-o din 4 in 4 ani. Poate din 8 in 8 ar fi fost prea mult. Oricum, azi a fost o zi intensa si cu incidente.
Primul incident, daca se poate spune asa, este un amalgam de greseli facute de atleti la finala individuala masculina la gimnastica pe toate aparatele. Greseli peste greseli de la persoane de la care nu te asteptai. in final a castigat...China.
Al doilea incident il are in prim plan pe suedezul Ara Abrahamian, medaliatul cu bronz la luptele greco-romane. Acesta s-a infuriat dupa decizia luata de arbitrii in finalul probei la care lua parte. Decizia finala a fost data in favoarea italianului Andrea Miguzzi, decizie catalogata de antrenorul Suediei drept una "politica". In semn de protest, suedezul a luat medalia din jurul gatului si a aruncat-o in mijlocul saltelei inainte de a pleca din mijlocul ceremoniei.
De asemenea, una dintre gimnastele Chinei este in mijlocul altui conflict privind varsta ei adevarata. Se pare ca nu este eligibila pentru a concura ( varsta minima necesara este de 16 ani impliniti in anul Olimpiadei), dupa cum reiese dintr-un document publicat de chinezi, ulterior modificat dupa ce s-a atras atentia acestui detaliu. Daca intr-adevar nu are varsta minima, atunci S.U.A. revendica aurul, iar romancele argintul.

Incep sa cred ca unii carcotasi au dreptate. Ma tot uit pe listele cu medalii si parca nu inteleg. Cum de chinezii iau medaliile ca si cum ar fi bomboane? Atleti experimentati dau gres sau sunt punctati foarte slab. Nu inteleg. Sa fie pana la urma vorba de imbunarea gazdei? Sa fie frica de razbunare a chinezilor? Dupa cum se tot spune: astia si cu lingurile daca ne ataca ne omoara.

Revenind insa la ziua a 6-a, astazi s-au disputat probe la disciplinele: Archery, Baseball, Badminton, Basketball, Beach Volleyball, Boxing, Canoe / Kayak - Slalom, Equestrian, Fencing, Gymnastics Artistic, Handball, Hockey, Judo, Shooting, Softball, Swimming, Tennis, Table Tennis, Volleyball, Water Polo si Wrestling.

Medalii au fost acordate la: Archery ( 1 ), Equestrian ( 1 ), Fencing ( 1 ), Gymnastics Artistic ( 1 ), Judo ( 2 ), Shooting ( 2 ), Swimming ( 4 ) si Wrestling ( 3 ).

Echipa Romaniei a participat la urmatoarele probe, obtinand urmatoarele rezultate:
  • Boxing - Men's Light Welter (64kg) - Gheorghe Ionut a fost invins de Sepahvandi Morteza din Iran;
  • Gymnastics Artistic - Men's Individual All-Around Final - locul 18 a fost ocupat de Koczi Flavius;
  • Judo - Men -100 kg - romanul Brata Daniel i-a invins pe uzbekistanul Kurbanov Utkir, canadianul Morgan Keith Laurence, dar a fost invins de azerbaijanul Miraliyev Movlud (iti prinzi limba cand le pronunti numele) si georgianul Levan Zhorzholiani ( ooo da... asta nume);
  • Shooting - Women's Skeet - romanca Mihalache Lucia Lilia s-a clasat pe locul 10 in finala;
  • Swimming - Men's 50m Freestyle - Heat 7 - Trandafir Norbert s-a clasat pe locul 2 nefiind calificat mai departe;
  • Swimming - Women's 800m Freestyle - Heat 3 - Potec Camelia Alina s-a clasat pe primul loc cu timpul de 8:19: 70, la peste 4 secunde de locul 2;
  • Swimming - Men's 100m Butterfly - Heat 4 - Gherghel Stefan Ioan a fost al 3-lea, nefiind posibila concurarea in semifinale;
  • Table Tennis - Women's Team - Romania a fost batuta de China, dar ne-am razbunat pe Polonia (muhaha...).

Pentru mai multe informatii accesati site-ul oficial al Olimpiadei de Vara 2008 de la Beijing.

Comment wise: Ce parere aveti despre actul suedezului? Sunteti de acord? Considerati ca Olimpiada mai este exclusiv bazata pe spirit de competitie sau politica a mai distrus o traditie, implicandu-se total in sport?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dak politik "si-a bagat nasul" si in sport.e clar d c devoratorii d orez recolteaza medalii la greu.kt despre suedez,dak eram in locul lui îi arunkm medalia in kp arbitrului.pakt k n-am vazut faza!:(incepe sa-mi plak "Olimpiada".astept sa citesc alte momente piknte.pe curand.